Gooise Meren

24 augustus 2016

Gooise Meren 24 augustus 2016


Gemeenteraad verhuist tijdelijk naar andere locatie

Foto: Margot Scheerder

De Politieke Avonden van de gemeenteraad van Gooise Meren worden vanaf 31 augustus gehouden in het Stadskantoor en Stadhuis in Naarden. Tot nu toe werden de Politieke Avonden in het gemeentehuis in Bussum gehouden. Deze tijdelijke verhuizing is nodig omdat het gemeentehuis in Bussum na de zomer wordt verbouwd. Uiteraard blijft publiek ook in Naarden van harte welkom; het nieuwe adres is Raadhuisstraat 1 en er kan geparkeerd worden op het Adriaan Dortsmanplein.

Op de Politieke Avonden vergadert de gemeenteraad van Gooise Meren over tal van onderwerpen. Gemeenteraadsleden bespreken dan hun plannen voor de gemeente met elkaar en met het College van Burgemeester en Wethouders, maar ook met inwoners. U kunt dus meedoen aan de Politieke Avonden en meespreken met de raadsleden. Meer informatie hierover is te vinden op bestuur.gooisemeren.nl, onder het tabblad 'invloed'.

Onderwerpen eerste Politieke Avond op 31 augustus
De eerste Politieke Avond op de nieuwe locatie wordt gehouden op 31 augustus en begint om 19.00 uur. De raad vergadert dan onder andere over het verkeerscirculatieplan voor Bussum, het bouwplan Schoutenwerf in Muiden en de huisvesting van statushouders. Alle informatie over deze vergadering is inmiddels gepubliceerd op bestuur.gooisemeren.nl, onder het tabblad 'vergaderkalender'.

De verwachting is dat de Politieke Avonden in ieder geval tot begin 2017 in Naarden gehouden zullen worden. Dan moeten de nieuwe vergaderruimtes voor de Politieke Avonden klaar zijn en kan de gemeenteraad weer terug verhuizen naar de Brinklaan in Bussum.

Huldiging Ferry Weertman 26 augustus Naarden

Foto:

Vrijdagmiddag 26 augustus om 13.30 uur wordt olympisch kampioen 10 km open water zwemmen Ferry Weertman gehuldigd in Naarden, de stad waar hij is geboren en getogen. De huldiging vindt plaats op het bordes voor het oude stadhuis van Naarden. Locoburgemeester en wethouder Sport Marleen Sanderse zal Ferry toespreken.
Ferry en zijn vriendin Ranomi Kromowidjojo worden opgehaald bij zijn ouderlijk huis in Naarden. Rond 13.15 uur arriveren zij bij de Vesting en rijden zij onder begeleiding van een muziekkorps via de route Westwalstraat - Cattenhagestraat - Marktstraat naar het Stadhuis.

Burgemeester ontvangt nieuwe brochure Volksuniversiteit Naarden-Bussum

Foto: Bob Awick

Burgemeester Albertine van Vliet (rechts) nam op 24 augustus de nieuwe brochure van Machteld Middelveld, voorzitter van de Volksuniversiteit Naarden-Bussum in Naarden in ontvangst.
Cursisten ontvangen de brochure 27 augustus in de brievenbus. Vanaf 30 augustus is de brochure af te halen op diverse locaties in Naarden, Bussum en omstreken. Het cursusprogramma 2016-2017 van de Volksuniversiteit Naarden-Bussum staat ook online. U kunt op de website gelijk inschrijven. Kijk voor meer informatie op: http://www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl/.